Tuesday, 28 March 2017 19:23

Announcement of the list of participants

Радваме се да оповестим, че „Близки срещи. Визуални диалози” вече стартира! Програмата за последващо образование на млади художници е инициирана от ИСИ-София и е подкрепена от Столична програма „Култура”!

За съжаление е невъзможно да работим с всички млади колеги, които заявиха интерес и желание да участват! Поканихме за съвместна работа само част от тях – древните римляни казват, че за да се получи разговор, броят на участниците не трябва да надхвърля броят на Музите, а ние дори го надхвърлихме...:)

Участници в проекта са: Аксиния Пейчева, Георги Георгиев, Деница Милушева, Ина Валентинова, Мартин Пенев, Миглена Йончева-Николова, Радослав Нинов, Радостин Седевчев, София Грънчарова, Стефан Иванов.

Thursday, 02 February 2017 11:41

About the programme

времетраене: 5 февруари 2017 г. – 30 ноември 2017 г. 

място: ИСИ-София

Тази програма е насочена към млади визуални артисти и нейната основна цел е да разработи широкообхватнo и систематично разбиране за областта на съвременното изкуство, неговите връзки с по-широкото поле на съвременната култура, които формират базата за успешни художествени стратегии и практики в европейския културен контекст. 

Програмата е насочена към млади формиращи се артисти, към художествената сцена в столицата и мястото й на европейската културна карта в актуалния момент. 

Основните цели на програмата са: (а) развитието на професионални умения на нововъзникващите артисти, необходими за създаване на проекти за съвременно изкуство в специфичния контекст на днешния ден, (б) формулирането на ясни професионални цели, нагласи и знания, и (в) поддържането на устойчиви художествени практики в конкурентната среда на общоевропейската културна сцена в условията на глобална конкуренция, но и диалог.

Програмата е структурирана в рамките на две години, като включва лекции, семинари и уъркшопи по история и теория на съвременното изкуство, практически работилници, изследователски проекти, дискусии и публични представяния на осъщестените проекти. В рамките на образователната програма, младите художници имат възможност да получат основни познания по история и теория на съвременното изкуство, умения за ориентация в професионалната сфера и възприемането на техните практики в контекста на съвременния художествен процес в Европейски и световен мащаб; придобиване на професионални контакти с водещи представители на Българската и Европейската художествени общности.

Sunday, 12 February 2017 11:40

Open Call

ИНСТИТУТЪТ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО – СОФИЯ

обявява покана за кандидатстване

 

по програмата за последващо образование

БЛИЗКИ СРЕЩИ – визуални диалози

 

Програмата „Близки срещи – визуални диалози” е насочена към млади художници. Проектът е иницииран от ИСИ-София с финансова подкрепа по Програма „Култура” на Столична община след конкурс. Целта е да подпомогне художниците да се ориентират в актуалните световни процеси в изкуството и тяхната инфраструктура; да формират полезни навици за професионална комуникация; да си поставят кариерни задачи; да формират и следват стратегии по тяхната реализация.

Saturday, 12 January 2013 00:00

Krassimir Terziev "Recomposition"

Krassimir Terziev
Recomposition. Author, Media and Artwork in the Age of Digital Reproduction

Monday, 17 January 2005 00:00

Balkan Reunion Pub(lic) Conference

"Gostilnica Rimskata Stena" (Roman Wall Pub), Sofia
May 28 - 31, 2004

Thursday, 11 November 2010 00:00

Visual Seminar. Museum Issue

March-November 2010

Friday, 09 October 1998 00:00

Small Talk 1

Luchezar Boyadjiev
Small Talk 1
First Exhibition in ICA – Sofia
Institute of Contemporary Art, Sofia, October 11, 1998

Thursday, 23 July 1998 00:00

Bulgariaavantgarde

Kräftemessen II: Bulgariaavantgarde, Munich, Germany, 1998 Curator: Iara Boubnova Participants: Tania Abadjieva, Luchezar Boyadjiev, Dr. Galentin Gatev, Pravdoliub Ivanov, Rassim Krastev, Kiril Prashkov, Kalin Serapionov, Nedko Solakov

Tuesday, 02 March 1999 00:00

Recipes

Recipes – New Iconographic Manual
Curator Maria Vassileva
Institute of Contemporary art, Sofia, 1999

National Gallery for Foreign Art, Sofia; ArtExpo Foundation, Bucharest; Macedonian Museum of Contemporary Art, Thessaloniki, Greece; Art Box, Kavala, Greece; Contemporary Art Center of Larissa, Larissa, Greece, 1999
(curator Andre Rouille) (C)

1 / 2

Contact

 • Iara Boubnova

  Director

  134, Vasil Levski Blvd.
  (entrance from Ekzarh Yosif St.)
  Sofia 1504, Bulgaria
  00359 2 8466261
  00359 887510585
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   

  Open: Tuesday – Saturday, 3 – 7 pm and by appointment